VMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium
Üdvözöljük lapjainkon!
 
Az iskola
CNC gépmühely
A gépész és CAD-CAM informatikus tanulók gyakorlati foglalkozása
Tervezőlabor
Gépészeti tervezőlaborjainkban a legkorszerűbb CAD-es és CAM-es technológiákat tanítjuk
Gólyaavató
Mindenkinek el kell kezdenie valahol...
Grazi kirándulás
Hagyományos kirándulásainkat minden évben megszervezzük
Nyelvi vetélkedők
Több témakörben szervezünk vetélkedőket általános iskolás tanulóknak
GT-s emberek
Hát ez remek....

Iskolánk 2017 elején pályázat útján elnyerte az
Oktatási Hivatal Bázisintézménye 
címet

Volt diákunk a siker útján – Tóth Balázs

Mindig örömmel és büszkeséggel tölt el minket, ha egykori diákjaink sikereiről kapunk hírt, mi pedig megpróbálunk ennek teret adni, és beszámolni róla.

Tovább...

A nemzeti összetartozás napja

A nemzeti összetartozás napjára tervezett témanapunk megrendezésére a kialakult helyzet miatt nem kerülhetett sor, ehelyett egy rövid összeállítással szeretnénk valamit visszaadni abból, ahogy mi őszi utazásunk során átéltük, megéreztük a...

Tovább...

„TRIANON 100” – a békeszerződés évfordulójára

A Trianon Múzeum a Kárpát-medence egyetlen olyan intézménye, amely az első világháborút követő békeszerződéssel és napjainkra is kiható következményeivel foglalkozik, és intézményes keretek között mutatja be a trianoni országvesztés gazdag és...

Tovább...

12. évfolyamos érettségiző osztályaink

A 2019/2020-as tanévben ismét 4 osztályunk érettségizik, 104 diákunk ad számot tudásáról ebben a rendkívüli helyzetben.

Tovább...

„Az online oktatás megreformálása” – interjú Molná…

„Az online oktatás megreformálása” – interjú Molnár Zoltán tanár úrral 2020. április 24-én egy nagy terjedelmű cikk (egyben interjú is) jelent meg az egyik helyi internetes portálon Molnár Zoltánnal, iskolánk matematikatanárával.

Tovább...

Március 15-i ünnepség

Az iskola diákjai, a koronavírus miatt üres tornateremben adták elő a Március 15-i ünnepi műsorukat 2020. március 13-án. Sokat és lelkesen készültek rá, emiatt döntöttünk úgy, hogy feltöltjük a megemlékezés...

Tovább...

Zrínyi Ilona Matematikaverseny – Gépiparis sikerek…

A versenyen résztvevő diákjaink idén is szép eredményeket értek el.

Tovább...

Matematikai előadás a kritikus gondolkodásról (Mol…

„Látom, hogy így van, de mégsem hiszem.”

Tovább...

SZM Bál 2020

Nagy örömünkre, 2020. február 28-án tartottuk a Szülői Munkaközösség bálját, mely iskolánk történetében az első SZM bál volt. Bízunk benne, hogy az első bállal egy szép hagyományt teremtünk.

Tovább...

Városi gólyaavató 2020

Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzata szervezésben 2020. február 20-án a 9.C osztály képviselte iskolánkat a IX. Városi Gólyaavatón.

Tovább...

Frozen aktion – vetélkedő a jégpályán

Iskolánk több éve részt vesz a „Frozen Action” iskolák közötti versenyén, amit a Városi Diákönkormányzat szervez.

Tovább...

Király Gábor a Gépipariban

2020. február 5-én Király Gábor látogatott el iskolánkba.

Tovább...

„B33” kosárlabda regionális döntő – 3. hely!

A Gépipari fiú kosárcsapata ismét bizonyított a B33 regionális kosárlabda döntőn: 3. helyezést értek el! Ez az eredmény egyúttal az Országos Diákolimpia döntőt is jelenti a Gépiparinak.

Tovább...

Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny – informa…

A szakmai versenyek, versenyeztetések mellett nagyon fontosnak tartjuk iskolánkban a közismereti tárgyakból való megmérettetést is. Ennek ékes példái az OKTV versenyek, ahol diákjaink mindig tisztességesen helyt állnak.

Tovább...

Szalagavató 2020

Január 24-én tartottuk Szalagavató ünnepségünket. A végzősöket Náray Áron 10.C osztályos tanuló köszöntötte Szabó Lőrinc versével, majd az igazgatói köszöntő után az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat diákjaiknak.

Tovább...

„A Gépipari bemutatkozik” – Kovács Péter igazgató …

Kovács Péter igazgató úr a Szombathelyi Televízió vendége volt 2020. január 20-án.

Tovább...

 

ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMÁCIÓK

Írásbeli érettségi dolgozatok megtekintése, illetve észrevételek:

 • a kijavított dolgozatokat és a javító szaktanár által javasolt eredményeket május 28-29-én lehet megtekinteni a kijelölt termekben és időpontokban
 • A kialakult helyzetre való tekintettel 2 nap áll rendelkezésre a dolgozatok megtekintésére, nyomatékosan kérjük a diákokat, hogy lehetőség szerint ne mindenki az első napra időzítse a megtekintést! Köszönjük!
 • a dolgozatokról jegyzeteket lehet készíteni
 • ha észrevétel adódik a dolgozattal kapcsolatban, azt legkésőbb június 2. (kedd), 16 óráig az iskola igazgatójának kell benyújtani
 • észrevételt kizárólag csak a „Javítási-értékelési útmutató”-ban foglaltaktól eltérő javítás, vagy az értékelés számszaki hibája miatt lehet tenni

Szóbeli érettségi vizsgát csak azon tanulóknak kell szervezni, akik:

 • mentesülnek az írásbeli vizsga alól
 • testnevelésből érettségiznek
 • az írásbeli vizsgán elérték a 12%-ot, de a 25%-ot nem

A szóbeli vizsgák beosztása a következő:

 • A és D: 2020. június 11. (csütörtök)
 • B és C: 2020. június 12. (péntek)

A középszintű szóbeli vizsganapon legkésőbb 7 óra 30 perckor kell megérkezni az iskolába, az alkalomnak megfelelő öltözékben. Személyazonosság igazolására alkalmas okirat és íróeszköz legyen a vizsgázónál.

Tisztelt Szülők!

A  jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel a 2020. április 2-i napra meghírdetett szülői értekezletünk természetesen elmarad. Kérjük, ha a tanulók tanulmányi előremenetelével kapcsolatban az osztályfőnöktől, vagy a szaktanártól információt akarnak kérni, keressék őket. Osztályfőnökök esetén az általuk megadott csatornákat, szaktanárok esetén az elérhetőségek oldalon megadott e-mail címeket használják. 

Ismételten felhívjuk a tanulók figyelmét arra, hogy a rendkívüli helyzetben alkalmazott digitális oktatásrend nem szünet, azaz a tanulmányi kötelezettségeknek a szaktanárok által megadott csatornákon eleget kell tenni. Kérjük a szülőket is arra, fokozottan kísérjék figyelemmel a tanulók otthoni tanulását, illetve szükség esetén vegyék fel a kapcsolatot az iskolával. A vezetőség minden nap az intézményben tartózkodik, portaszolgálat is van, emiatt 8:00 és 12:00 óra között telefonon is elérhető az intézmény.

 

Márcus 15-i ünnepi műsorunk felvétele itt érhető el!

 

 Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendelet alapján az Innovációs és Technológiai Miniszter meghatározta a szakképzési alapfeladat ellátás rendjét, mely szerint 2020. március 16. napjától a közismereti és szakmai elméleti ismeretanyag oktatását tantermen kívüli, digitális munkarendben kell az iskoláknak megszervezniük.

Iskolánk a felkészülést már a március 16-i indulást megelőző hétvégén megkezdte, az osztályfőnökök a tanulókkal felvették a kapcsolatot, illetve megkezdték a megfelelő kommunikációs csatornák kialakítását, pontosítását. A tantestületet elektronikus formában kapott útmutatást az iskola által alkalmazott munkarendről, illetve március 17-én értekezletet is tartottunk, ahol pontosítottuk a teendőket.

A digitális munkarendet iskolánkban az alábbiak figyelembevételével alakítottuk ki:

 • A pedagógusaink minden munkanapon 8:00 órától 14:00 óráig lesznek elérhetők azokon a csatornákon, melyeket a tanulóknak megküldünk.
 • A tanulók egy-egy tantárggyal kapcsolatban elsősorban akkor kapnak feladatot (tananyagot, feladatsort, stb.), amikor egyébként is órarend szerinti órájuk lenne és akkor is csak akkora terjedelemben, amely az aznapi óraszámban elvégezhető. Ezzel biztosítjuk, hogy a tanulók nem kapnak kontrollálhatatlan mennyiségű feladatot véletlenszerű időpontokban.
 • A feladatok beadására megfelelő időtartam fog rendelékezésre állni.
 • Minden információ megjelenik a Kréta rendszerben (az elsődleges kommunikációs felületünk a Kréta-napló „Üzenetek” funkciója lesz), de előfordulhat, hogy ettől eltérő, de előre meghatározott csatornákon is folyik az információáramlás.

Felhívjuk a tanulók figyelmét arra, hogy a fenti munkarendnek megfelelően végezzék tevékenységüket, vegyék komolyan a kapott feladatokat, ugyanúgy, mintha iskolába járnának. A feladatok elvégzését pedagógusaink értékelni fogják, a tanárok által kiadott feladatok el nem készítése következményeket von maga után!

Külön kiemelt figyelmet folytatunk a 12. és 13 évfolyamos tanulóink felkészítésére, hiszen a jelenlegi információk szerint az érettségi vizsgák és az OKJ-s vizsgák a május-júniusi időszakban meg lesznek tartva. Mivel néhány szakunk vizsgájának (pl. gépgyártás-technológiai technikus, CAD-CAM informatikus) komoly gyakorlati vizsgarésze is van, megtettük az előkészületeket arra, hogy a 13. évfolyamos tanulóknak maximum 5 fős csoportokban gyakorlati órákat tartunk. Ennek módjáról hamarosan értesítjük a tanulókat.

Az iskola 2020. március 16. és 19. közt 8:00-tól 12:00 óráig, ezt követően munkanapokon 8:00-tól 14:00 óráig ügyeletet tart. Ezen időtartam alatt a tanulók elvihetik az iskolában hagyott könyveiket, egyéb eszközeiket, illetve a titkárságon intézhetik ügyeiket (pl. iskolalátogatási igazolás).

A megváltozott munkarend időtartama alatt kérjük diákjainkat, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, kerüljék a tömeget, illetve rendezvényeket. Bízunk benne, hogy minél előbb a megszokott munkarend szerint folytathatjuk a tanítást.

 

 Ideiglenes felvételi jegyzék a 2020-2021-es tanévre

1511-es kódszámú gépgyártástechnológiai technikus szakra jelentkezettek sorrendje:

Ideiglenes_felvételi_sorrend_gépgyártástechnológiai_technikus_1511

1512-es kódszámú  gépész technikus  szakra jelentkezettek sorrendje:

Ideiglenes_felvételi_sorrend_gépész_technikus_1512

1513-as kódszámú  ipari szervíztechnikus  szakra jelentkezettek sorrendje:

Ideiglenes_felvételi_sorrend_ipari_szervíztechnikus_1513

1514-es kódszámú   informatikai rendszer és alkalmazásüzemeltető   szakra jelentkezettek sorrendje:

Ideiglenes_felvételi_sorrend_informatikai_rendszerüzemeltető_1514

 

Tájékoztató:

Megtörtént a felvételi jelentkezési lapok feldolgozása, nyilvánosságra tudjuk hozni az ideiglenes felvételi jegyzéket. A beérkezett jelentkezési lapokból nem derül ki, hogy a jelentkezők iskolánkon kívül milyen iskolákat jelöltek még meg, és azt hányadik helyen tették. Nem csak azok a diákok kerülnek be egy adott szakra, akinek a rangsora kisebb, mint az induló létszám, hiszen egy-egy tanuló több iskolát és szakot is megjelölhetett, így, ha másik iskolába vagy osztályba kerül felvételre, akkor az ő helye megüresedik. Ezért jelenleg teljes információ a felvételi döntésről nincs. Az ideiglenes felvételi jegyzéken jeligével szerepeltetjük azt a jelentkezőt, aki a jelentkezési lapján adott meg ilyet, aki nem, azt a tanulói azonosítójával.
Módosítási lehetőség: Amennyiben valaki a megjelölt ágazatok, szakmák sorrendjén változtatni szeretne, azt az osztályfőnökével kell megbeszélnie, illetve, ha új tagozatot akar felvenni, akkor azt a középfokú iskola igazgatójával kell egyeztetnie. Mindezt 2020. március 19-20. között lehet megtenni.   

SZM Bál a Gépipariban!

Nagy örömünkre, 2020. február 28-án tartottuk a Szülői Munkaközösség bálját, mely iskolánk történetében az első SZM bál volt. Bízunk benne, hogy az első bállal egy szép hagyományt teremtünk.

Köszönetet szeretnénk mondani Mindazoknak, akik hozzájárultak a bál sikeréhez: támogatói jegyeket vásárló, valamint tombolatárgyakat felajánló szülőknek, iskolánk osztályainak a tombolanyereményekért, a 12.A osztály tanulóinak színvonalas produkciójukért, Román Krisztián és táncpartnerének a gyönyörű táncokért, és végül, de nem utolsó sorban, köszönet Önöknek, a bál résztvevőinek, akik megtisztelték rendezvényünket.

-A Gépipari Szülői Munkaközössége

A bál önfeledt, vidám hangulatáról, szavak helyett beszéljenek a képek.

 

Idén is közzétette középiskolai rangsorát alegjobbiskola.hu”.

A lista felállításánál az Oktatási Hivatal által közzétett érettségi és kompetenciamérések eredményeit használták fel, amit megtámogattak egy modern adatbázis háttérrel és speciális elemzési módszerrel.

Amire kiváltképp büszkék vagyunk, az az, hogy iskolánk a 2. helyen végzett a Vas megyei szakgimnáziumok között, az országos listán pedig a 22. helyet foglaljuk el (581 ilyen típusú középiskola közül).

A szombathelyi középiskolák összesített listáján a 6. helyet értük el.

A fentieken kívül iskolánk még a „kiemelkedő pedagógiai teljesítményű iskolák” listájában is megtalálható (matematika és szövegértés eredmények alapján)

Ingyenes 120 órás nyelvtanfolyamok

A Vas Megyei Szakképzési Centrum és tagiskolái a GINOP-6.1.3-17-2018-00025 projekt keretében Vas megyében ingyenesen biztosítanak idegen nyelvi képzéseket 2019. júniusától.

Bővebb információk ITT érhetők el! Kérjük kövessék figyelemmel a www.vmszc.hu honlapot, itt kerülnek közzétételre a tanfolyamok indulási időpontjai!

Eseménynaptár

Június 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Mellék-szakképesítés

2019 április 30-ig a szakgimnáziumi kerettantervek szerint tanuló 10. évfolyamos diákoknak lehetőségük van eldönteni, hogy a 2019/2020-as és 2020/2021-es tanévben az ágazatuknak megfelelő mellék szakképesítés tárgyait, vagy az iskola által felajánlott, a fő szakképesítést erősítő tárgyakat tanulják.

Az iskola 2019. február 7-én tartott szülőértekezletén a 10. évfolyamos tanulók szüleinek vetített prezentációt innen, a részteles felajánlott tantárgytartalmakat pedig innen töltheti le.

 

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.