Testnevelés és sport

A szakképzés a testnevelésben több változást is eredményezett az óra számokat tekintve. A tárgyi feltételek adottak a magas szintű oktatáshoz. Ezt segíti a 2016-ban megalakult Gépipari Diáksport Egyesület, melynek segítségével folyamatosan tudunk eszközöket, szereket vásárolni, melyek nélkülözhetetlenek a folyamatos munkához.

A sporttevékenységeinket két részre kell osztanunk, első a délelőtti tanórákon folyó testnevelés, második a tanórán kívüli sportolás

Tanórák

A testnevelő tanárok tematikus rend szerint dolgoznak. Az órákat őszi, téli és tavaszi időszakokra bontottuk.

Ősszel és tavasszal a tornaterem és a sportudvar megfelelő lehetőséget ad az órák megtartására. Télen több óra torlódása miatt nehézségekbe ütköztünk, ezért több variációt is kitaláltunk a tanítás színesebbé tételére:

  • Folyamatosan járunk korcsolyázni a műjégpályára. Iskolák a jégen sportvetélkedőn csapatunk  évek óta eredményesen szerepel a városi bajnokságban.
  • A küzdősportok már tananyagként szerepelnek, két kollégánk karate továbbképzésen vett részt, hogy ezen a területen is előre tudjunk lépni.
  • Az atlétika, a torna, kosárlabda és a labdarúgás mellett, kondicionáló terem nyújt lehetőséget a képességfejlesztő órákon.
  • A Csónakázó tó körüli futás az atlétika tananyaghoz ad segítséget.

Rendelkezünk tornateremmel, kinti kézilabda és kosárlabda pályával, valamint súlylökő és távolugró hellyel. tervezzük még egy műanyag borítású multifunkcionális pálya építését.

Tanórán kívüli sporttevékenység

Három sportcsoportot szerveztünk a szabadidősport eltöltésére. Labdarúgáskosárlabda és egy általános sportkör áll a tanulók rendelkezésére. Ezeken a foglalkozásokon készítjük fel a tanulókat a diákolimpia versenyeire, de a fő cél a rendszeres testmozgás.

A labdarúgó házibajnokság már nagy hagyományokkal bír. Tanulóink kimagasló eredményeket értek el kosárlabdában, labdarúgásban, atlétikában, az országos diákolimpiai versenyeken. Amatőr Kosárlabda csapatunk a 2019-2020. tanévig zsinórban 10 évig az Országos Diákolimpiai döntőjében szerepelt, ahol kiváló eredményeket ért el, köztük egy II. helyezéssel!

A floorball, frizbi, tenisz, tollaslabda, amerikai foci új sportágaknak, úgynevezett extrém sportágaknak számítanak, melyeket tömegsport szinten űznek tanulóink.

A fent említett téli sportok mellett minden évben szervezünk iskolai sí tábort, melyek nagyon népszerűek a tanulók körében.

A leírtakból látható, hogy szerteágazó munka folyik az iskolában a testnevelés és sport területén is.

 

Hajrá Gépipari!

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.