Testnevelés és sport

A mindennapos testnevelés több változást is eredményezett az iskolában, a tárgyi feltételek adottak az emelt óraszámhoz. Ezt segíti a 2016-ban megalakult Gépipari Diáksport Egyesület, melynek segítségével folyamatosan tudunk eszközöket, szereket vásárolni, melyek nélkülözhetetlenek az oktatásban.

A sporttevékenységeinket két részre kell osztanunk, első a délelőtti tanórákon folyó testnevelés, második a tanórán kívüli sportolás

Tanórák

A testnevelő tanárok tematikus rend szerint dolgoznak. Az órákat őszi, téli és tavaszi időszakokra bontottuk. Lehetőségünk van a 9. évfolyamon a tömbösítésre a kötelező úszásoktatás miatt. 10 héten keresztül járnak a tanulóink úszni, ami nagyszerű lehetőség a tanulók számára.

Ősszel és tavasszal a tornaterem és a sportudvar megfelelő lehetőséget ad az órák megtartására. Télen több óra torlódása miatt nehézségekbe ütköztünk, ezért több variációt is kitaláltunk a tanítás színesebbé tételére:

  • Folyamatosan járunk korcsolyázni a műjégpályára. Iskolai jégkorong csapatunk  évek óta eredményesen szerepel a városi bajnokságban.
  • A küzdősportok már tananyagként szerepelnek, ezért felvettük egy kick-boksz egyesülettel a kapcsolatot, és a tanórákon rendszeresen ezekre a foglalkozásokra járunk.
  • Az atlétika, a torna és a labdarúgás mellett kondicionáló terem nyújt lehetőséget a képességfejlesztő órákon.
  • A Csónakázó tó körüli futás az atlétika tananyaghoz ad segítséget.

Rendelkezünk tornateremmel, kinti kézilabda és kosárlabda pályával, valamint súlylökő és távolugró hellyel. tervezzük még egy műanyag borítású multifunkcionális pálya építését.

Tanórán kívüli sporttevékenység

Három sportcsoportot szerveztünk a szabadidősport eltöltésére. Labdarúgás, kosárlabda és egy általános sportkör áll a tanulók rendelkezésére. Ezeken a foglalkozásokon készítjük fel a tanulókat a diákolimpia versenyeire, de a fő cél a rendszeres testmozgás.

A labdarúgó házibajnokság már nagy hagyományokkal bír. tanulóink kimagasló eredményeket értek el kosárlabdában, labdarúgásban, atlétikában, röplabdában az országos diákolimpiai versenyeken.

A floorball, frizbi, tenisz új sportágaknak számítanak, melyeket tömegsport szinten űznek tanulóink.

A fent említett téli sportok mellett minden évben szervezünk iskolai sí tábort, melyek nagyon népszerűek a tanulók körében.

A leírtakból látható, hogy szerteágazó munka folyik az iskolában a testnevelés és sport területén is.

 

Hajrá Gépipari!

 

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Szeptember 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.