„Szombat esti láz” Güssingben

Iskolánk több mint 50 tanulója vett részt 2018. szeptember 21-én, pénteken a güssingi musicalszínház Szombat esti láz címet viselő előadásán.

Indulás után 20 perccel már a bildeini határélményparkban sétáltunk, megtekintettük a szabadtéri kiállítást. Első világháborús lövészárok, második világháborús harckocsi és az egykori vasfüggönyt bemutató tanösvény szerepelt a programban.

A güssingi színház lelkes tagjainak köszönhetően az elmúlt években már világhírű produkciók feldolgozását láttuk, mint pl. a „Jesus Christus Superstar”, vagy az „Evita”. A pénteki előadás német és angol nyelvű volt, próbára téve tanulóink szövegértési készségeit.  

Az előadás után a 3 magyar szereplő rövid élménybeszámolót tartott, diákjaink pedig érdeklődéssel hallgatták történeteiket, akik közül egyikük iskolánk tanulója volt a kétezres évek elején, ma Bécsben él osztrák feleségével és mérnökként dolgozik, mellesleg kiváló énekes.

Az előadás után güssingi várlátogatás következett, ahonnan gyönyörű a kilátás a környékre, ennek egy 20 perces gyalogtúra az ára.

Utazásunk az oberwarti EO shopping centerben folytatódott, ahol a kulturális élményeket egy kis vásárlással egészíthette ki minden Gépiparis. 

A képek tanúsága szerint diákjaink (és kísérőtanáraik: Vécsey Zsolt, Dala-Nagy Henrietta, Vincze Anita, Samu Sándor) jól érezték magukat, nem csak a kellemes őszi időjárásnak, hanem a programoknak köszönhetően is.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.