Színház a tanteremben - tantermi színház

„Beszélni kell róla!” – hangzik el a Mesebolt Bábszínház „Tamás könyve” című előadásának utolsó gondolata, s mindenki érzi a nézőtéren, hogy tényleg.

A nyomasztó családi titok, a szülő-gyermek konfliktus, és a mögötte rejlő poszt-holokauszt téma, a befejezés ki- és továbbgondolása egyéntől, közösségtől függ.

Iskolánk három osztályának tanulói ennek az izgalmas, ugyanakkor nehezen leírható tapasztalatnak lehettek részesei április utolsó napjaiban.

A 118-as osztályterem rövid idő alatt az előadás befogadására alkalmas térré alakult, a díszlet jelzés értékű: néhány könyv, útiládák, forgatható tábla, diákok a fal mellé tolt padokon, s az előtte sorakozó székeken. Itt nincs csúcstechnika, helyette megtapasztalhatjuk a személyes jelenlét és interakció élményét, tanulva ezzel önmagunkról, egymásról, s az egymáshoz való viszonyainkról.

Minden osztály máshogy viszonyul az előadáshoz, máshogy kérdez, máshogy gondol tovább. Nincs rossz megoldás.

Vannak hangadók, akiknek a véleménye jobban érvényesül, mások csak az előadás végére nyílnak meg, sokan mindvégig csendes megfigyelők maradnak.

Néhányan a történetbeli apa pártjára állnak, s úgy gondolják, a szülő igenis védheti azzal a gyermekét, ha bizonyos dolgokat titokban tart a múltjáról, másoknak ez hazugság, s szerintük a gyermeknek joga van tudni az őt érintő dolgokról. Nem akarjuk meggyőzni egymást, de tudomásul vesszük a másik véleményét, s ez továbbgondolásra ösztönöz bennünket.

Ha csak 90 percre is, de egy helyre fókuszáltunk, ugyanaz a probléma foglalkoztatott bennünket, együtt kerestük a megoldási lehetőségeket, együtt alkottunk, s alakítottunk állóképeket. S ez így, együtt, jó volt.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Eseménynaptár

Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.