Fesztbaum Béla a Gépipariban

Az iskola vendége volt Fesztbaum Béla, a budapesti Vígszínház Jászai-díjas színművésze. A művész urat arra kértük, hogy több mint száz diák számára beszéljen a színészmesterségről, az életpályájáról.

A beszélgetés során (a beszélgetőpartner Molnár Zoltán tanár úr volt) megtudhattuk, hogy egri fiatalként a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán tanult (éppen ezért sokat vonatozott), majd az érettségi után egyből felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Mesélt középiskolás élményeiről (tanárairól, az osztálykirándulásokról, a matematikához fűződő sajátos kapcsolatáról) és a színész szakra szóló felvételi folyamat állomásiról, az egyetemi évekről.

Fesztbaum Béla a pályáját a Vígszínházban kezdte (azóta is ott társulati tag). Mesélt az első évekről, és arról, hogyan lett ő az elmúlt évadban legtöbbet játszó színész. A beszélgetés során a színészmesterség fontosabb kérdései is előkerültek (szövegtanulás, karakterformálás, szereptípusok), illetve az is, miért tanult még külön színházelméletet, és miért szerzett doktori fokozatot. Ennek kapcsán hallhattunk Ditrói Mór munkásságáról, Molnár Ferenc szerepéről.

A diákok hamar felismerték a művész úr hangját, hiszen ismerős volt az „Így jártam anyátokkal” című sorozatból. Szó esett arról is, mi a különbség és a hasonlóság egy színházi valamint egy filmes szerep megformálásában. A találkozó végén hallottunk a tervekről, a jövőre vonatkozó feladatokról, és lehetőség nyílt személyes beszélgetésre, közös fotók készítésére.

Bölcs gondolatai, közvetlensége, humora, a szakmája iránti elkötelezettsége, személyisége kiváltotta a diákok és tanáraik szimpátiáját, és minden érdeklődő kellemes élménnyel lett gazdagabb.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.