Bázisiskola – Samu Sándor: Konfliktushelyzetek és azok kezelése

Samu Sándor tanár úr nyitott osztályfőnöki órájának célja nem más volt, mint az, hogy a diákok megértsék, hogy a konfliktusok a mindennapokhoz tartoznak; különböző emberek, más-más reakcióval reagálnak helyzetekre; megértsék, hogy a konfliktus megoldása elkerülhetetlen.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

 

A foglalkozás alatt a diákokkal meghatározták a jellegzetes konfliktushelyzeteket.

A „Négylépéses konfliktusmegoldás” helyzetekből a tanulócsoportok kiválasztottak 1-1 szituációt, ez jó lehetőséget adott a kommunikáció, szituációs gyakorlatok kipróbálására.

A szituációk megbeszélése után „közérzeti beszélgetést” tartottak (hogy érezték magukat a diákok, milyen gondolatokat fogalmaztak meg az óra alatt, másként döntöttek-e, mielőtt megismerték volna a „négylépéses konfliktusmegoldás” folyamatot)

A konfliktuskezelés egy összetett készség. A tanulók nagyon élvezik az ilyen témájú és jellegű foglalkozásokat, hiszen így lehetőségük van az egymással való kommunikációra, gondolataik megfogalmazására, önmaguk jobb megismerésére, csoportmunkában „dolgozni”, és megérteni, hogy a különböző konfliktusok a mindennapjaink része, viszont kezelni kell őket, akár a „4 lépéses konfliktusmegoldás” segítségével.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.