Rendkívüli osztályfőnöki óra a moziban

Iskolánk 9. E osztálya részt vett a 10. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (BIDF) rendezett eseményen, melyet 2024. február 1-4. között tartottak meg az Agora Savariában Szombathelyen.

A program különlegessége, hogy nem csupán a felnőttek számára kínált érdekes és tanulságos vetítéseket, hanem a diákok számára is lehetőséget biztosított egy kivételes dokumentumfilm megtekintésére. Az eseményen osztályfőnökük vezetésével vettek részt, aki külön figyelmet fordított arra, hogy diákjaink számára inspiráló és tanulságos élményekben legyen részük.

A "Száguldó család" című dokumentumfilm kivételesen motiváló történetét tekinthettük meg, mely egy 15 éves fiú, aki rallycross versenyzőnek készül, mindennapi küzdelmeiről és kitartásáról szól. A film példa értékűen mutatja be, hogyan tesz meg mindent a fiú a céljai eléréséért, beleértve az iskolai tanulást, az edzéseket és az állandó gyakorlást. A történet dinamikus, tele izgalmas fordulatokkal és inspiráló pillanatokkal, ami megkapja mind a diákok, mind a felnőttek figyelmét.

A "Száguldó család" nem csupán egy klasszikus dokumentumfilm, hanem egy olyan alkotás, mely szinte hollywoodi fordulatokkal átszőtt, mégis valóságos történetet mesél el. A film kiemelkedően alkalmas arra, hogy a diákokban céltudatosságot és kitartást ösztönözzön, miközben példát mutat a sport iránti elkötelezettségről és a kitartás fontosságáról.

Összességében a "Száguldó család" bemutatása kiválóan szolgált osztályfőnöki órának, ahol a céltudatosság és a sport témájában építettünk fel érdekes és tanulságos beszélgetéseket diákjainkkal.

Köszönjük az Agora Savariában megrendezett 10. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválnak a lehetőséget, és reméljük, hogy jövőbeni hasonló eseményeken is részt vehetünk, hogy diákjaink széles körben tapasztalhassák meg a dokumentumfilmek világát és az azokban rejlő tanulságokat.

Gömböcz Zoltán, osztályfőnök

 

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.