Gépiparisok a Kutatók Éjszakáján

Ebben a tanévben szeptember 29-30-án került megrendezésre a Kutatók éjszakája programsorozat. Iskolánk 20 diákkal képviseltette magát a rendezvényen, a legtöbben a 9. évfolyamból.

Nagyon sok érdekes programon vettünk részt:

Előadást hallgattunk meg a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, ahol többek közt arra kerestük és kaptunk válaszokat, hogy félni kell-e attól, hogy a jövőben átveszik-e a gépek a hatalmat.

Érdekfeszítő, játékos kísérleteket láttunk a fizika tanszéken, többek közt a mágnesség, az optika, illetve a hőtan témaköreiből. Ötleteket kaptunk, milyen lehetőségek vannak, hogy a tanórákra belophassunk egyszerű, otthon is található eszközöket, játékokat.

Óriási élményt nyújtott mindenkinek, hogy az egyetem tető teraszán lehetőségünk nyílt megcsodálni a Szaturnusz gyűrűit, a teliholdat, illetve a Jupitert. Megérte kivárnunk a hosszú sort.

A biológia tanszéken mikroszkóppal megfigyelhettük különböző rovarok szájszerveit, illetve érdekes előadásokat hallgathattunk meg az emberi szem különböző betegségeiről, hibáiról.

A földrajz tanszéken a földrengésekkel, vulkánokkal kapcsolatban tudtunk meg sok új információt, tanulmányozhattuk Magyarország tektonikus térképeit, illetve érezhettük, mit jelenthet a Richter skálán egy kb.  8-as erősségű földrengés.

Geröly Péter, szervező

 

Kép a Jupiterről (a képet Kajcsos Ármin, 9. D osztályos tanuló készítette)

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.