Tanulásmódszertani napok a Gépipariban 2023

A Gépipariban mindig is fontosnak tartottuk tanulóink oktatása, képzése mellett azt is, hogy jó és összetartó közösségeket, osztályokat alakítsunk ki.

Ezen törekvésünk egyik alappillére a tanév első napjaiban szervezett tanulásmódszertani napjaink.

A 9. évfolyamos diákjaink (5 osztály) idén sem az órarend szerinti tanulással kezdték az évet (az első nap amúgy is az ismerkedésé, illetve az adminisztrációé), hanem szeptember 4-5-én tanulásmódszertani tréningen vettek részt osztályfőnökük és egy segítő kolléga vezetésével.

A tréningnapok egy bevált forgatókönyv alapján zajlanak, változatos módszerekkel, feladatokkal, játékokkal igyekeznek a „tréner-kollégák” a diákok első napjait élményközpontúvá tenni, kooperatív technikák, csoportmunkák, ügyességi játékok, „hatékony tanulási technikák” megismerése színesítette a palettát.

Az osztályfőnökök beszámolói alapján ismét sikeres volt a 2 nap, hiszen, ahogy ők írták:

„A játékos feladatok lehetőséget adtak az osztálytársak megismerésére, legalább a nevek egy részét megjegyezhették.” (9.B)

„Hétfőn a matematika és a nyelvi felmérők után teszteket töltöttünk ki, majd a tornateremben folytattuk az ismerkedést különböző játékos feladatok segítségével. A nap végén a 9E osztályt hívtuk ki egy csapatversenyre és a két osztály közötti  barátságos focimeccsel zártuk a napot. Visszavágó a jövőben szükséges.” (9.C)

„Kellemesen és hasznosan telt a három nap, úgy érzem, sikerült sokszínű programot előállítanunk. A kezdeti megilletődöttség lassan eltűnt, szívesen nyíltak meg és működtek együtt a diákok.” (9.D)

Samu Sándor

 

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.