Mindentudás középiskolája - Dr. Vig Károly előadása

Ennek az előadásnak biztos nem az lenne a jelszava, hogy bogarasok kíméljenek. Dr. Vig Károly előadása nem elsősorban erről szólt, de mégis!

Megtudhattuk, hogy a Bárányok hallgatnak című thriller plakátján egy halálfejes pillangó látható, ami az átváltozást szimbolizálja. Tojástól, bábon keresztül  az imágóig követhettük több rovar kifejlődését, ami ugyancsak egy árváltozás. Érdekes párhuzamot vont az Alien filmfolyam szörnye és a parazitaként élő rovarok között, amelyek a gazdatest  tulajdonságait átveszik és adaptálódnak a megváltozott környezethez.

Ó, szent „melléktermék”! Sóhajtottunk egy nagyot, mikor az egyiptomi  ganajtúró bogarak (szkarabeuszok) csodálatos  életéről mesélt.

Végül felfedte a filmplakát titkát is: a halálfej a lepkén valójában egy Salvador Dalí installáció. Így kapcsolódott egybe a filmművészet, a festészet és a biológia ebben a rendhagyó előadásban.

Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

Eseménynaptár

Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.