„Pénz7” – pénzügyi és vállalkozói témahét

Idén már kilencedszer került sor iskolánkban (2015 óta folyamatosan) a „Pénz7” - Pénzügyi és vállalkozói témahét eseményére március 6-10. között.

Az idei témahéten a „Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság” volt a téma. Ebben szakszerű segítségünkre volt Regős András, a budapesti CIB Bank IT szakértője, gazdasági informatikus szakember, aki „Pénzügyi biztonság a kibertérben” címmel tartott rendhagyó, interaktív órát a 12. évfolyam osztályainak. A különböző fizetési módok alkalmazásának ismertetése mellett, nagy hangsúlyt fektetett az előadó arra, milyen módon lehet megelőzni, illetve elkerülni az adatlopásokat, a hackertámadásokat, a csalásokat, hogyan lehet védekezni ellenük. Egy weboldal segítségével láthatták a tanulók, hogy milyen és mennyi kibertámadás zajlik naponta a világban. A szakember a diákok számára hétköznapi példákkal közelebb hozva kitért arra is, hogyan legyen erős jelszavunk, online vásárláskor melyik fizetési mód a legideálisabb.  

Az előadás végén a tanulók a „Milyen a szimatod?” című Kahoot-kvízzel tesztelhették, hogy mennyire tudják kiszimatolni a témában a helyes vagy helytelen válaszokat. Sok hasznos információval gazdagodtak a résztvevők. Köszönjük Regős Andrásnak az élvezetes előadásokat!

Biácsi Hajnalka, humán mk-vezető

 

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.