Diáknap a Gépipariban 2022

Iskolánk Diáknapja minden tanév végén egy várva várt esemény, melyre - a pandémia után - idén ismét sor kerülhetett intézményünkben.

A rendezvény június 15-én, pénteken délelőtt 08:00 és 12:00 között színvonalas programkínálattal várta iskolánk diákjait, tanárait és valamennyi dolgozóját.

A Rendőrség - Activity vetélkedőjén iskolánk 8 csapata - 2 fordulóban mérhette össze tudását. A vetélkedő végig jó hangulatban zajlott, hasznos tudással gazdagodtak diákjaink.

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság - gépjármű bemutatót tartott az udvaron az érdeklődő diákoknak és tanáraiknak.

 

A diáknap legnagyobb szabadtéri rendezvénye: a Honvédség - "Toborzó pontja” volt, ahol iskolánk szinte valamennyi diákja megmérette magát az alábbi programok valamelyikén:

Ügyességi pálya

Közelharc bemutató (igény esetén pár alapfogást is elsajátíthattak tanulóink)

Gépjárműtechnikai bemutató (URAL)

A legnépszerűbb program: az URAL-húzás verseny volt, melyen a diákok csapatokban versenyezhettek egymással.

Megtekinthettek hatástalanított fegyvereket; repeszállóba, rohamsisakba, gázálarcba is beöltözhettek, valamint Air-soft fegyverekkel is volt lehetőségük gyakorolni- a katonák irányítása alatt.

A programot a hétköznapi iskolai gyakorlatba is tervezzük beépíteni- szeptembertől- testnevelés órák keretein belül.

 

Szintén nagy érdeklődésre tartott számot- a VAS MEGYEI CIVIL KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT által vezetett - vakvezető kutyás bemutató, melyen a nagyszámú résztevevőknek lehetőségük nyílt különböző helyzetgyakorlatokat is megtekinteni.

A Látássérültekkel kapcsolatos érzékenyítő program részeként- bekötött szemmel sétálhattak végig egy akadálypályán, látássérült vezető segítségével, bekötött szemmel párosíthattak zoknit, vagy épp cipőt fűzhettek, kirakhatták a Rubik-kockát.

A Braille írást is megismerhették -gyakorlatvezető irányítása alatt.

A fiatalok körében népszerű volt- a szombathelyi "NeverSayNever” - Kvíz és Nyereményjátéka, melyen értékes belépőjegyeket nyerhettek diákjaink, valamint a Tanár- diák focibajnokság is nagyszámú szurkolótábor mellett került megvalósításra.

Az egészségügyi szűrésen - iskolánk dolgozói és diákjai is nagy számban vettek részt.

A vizsgálat után a kapott eredményeket- egyenként értékelték ki az egészségügyi szakemberek, így a résztvevők pontos képet kaphattak egészségük állapotáról.

A Munkavédelmi Hivatal- oktatófilmekkel, munkavédelmi bemutatókkal színesítette a délelőttöt, melyen a 9. 10. és 11. évfolyam nagy számban képviseltette magát.

Kísérő programként a tornateremben- a szombathelyi Fürge Diák Iskolaszövetkezet várta a diákokat.

Ezúton is szeretnénk megköszönni valamennyi résztvevő segítségét, egyúttal kellemes pihenést kívánunk a közelgő nyári szünetre!

A program szervezője:

Peresznyákné Zsoldos Csilla, Dök patronáló Tanár

 

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.