A Mindentudás Középiskolája - Biztos, hogy azt jelenti? Vigyázz, átvernek!

Október 11-én került sor a „Mindentudás Középiskolája” rendezvénysorozat második előadására.  Az előadó Putz Margit, az intézmény magyar–angol szakos tanára volt.

A nyelvi transzfer rejtélyeibe vezette be a hallgatókat. Előadásából kiderült, milyen szerepet játszik az anyanyelv vagy egy másik idegen nyelv egy újabb célnyelv elsajátítása során. Magyarázatot kaptunk a nyelvtanulók által leggyakrabban elkövetett hibák okaira, de előbukkantak azok a nyelvi megoldások is, amelyekkel a nyelvtanuló hiányosságait igyekszik leplezni, behelyettesíteni.

Az előadásba beépített játékos, humoros példák nemcsak megfelelő bizonyítékul szolgáltak a nyelvi transzfer létezésére, de szórakoztatóan kellemes hangulatot is teremtettek. A végére aztán kiderült: nincs szebb ékes, édes apanyelvünknél, avagy mindenkiből lehet jó nyelvtanuló, ha nem a magyar nyelvet kell megtanulnia.

 

 Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

Az előadás során levetített prezentáció:

Eseménynaptár

Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.