DÖK-ös kirándulás a csokigyárba

2017.09.29-én iskolánk Diákönkormányzata csapatépítő kirándulást szervezett, ezúttal az ausztriai Zotter csokoládégyárba.

A kiránduláson nem csak önkormányzati tagok, hanem más érdeklődő gépiparisok is részt vehettek. Az út busszal, a szokásos „Gépiparis” hangulatban telt el. Nagyjából 10 óra körül érkeztünk meg a már távolról is édes illatokkal csalogató modern üzemkomplexumhoz. Legelőször levetítettek nekünk egy ismeretterjesztő filmet a Zotter család munkásságáról, a gyár történetéről. Az angol feliratú német nyelvű bemutatófilmből megtudhattuk hogyan készülnek a gyárban látható és kóstolható csokoládék, illetve azt hogy magát a kakaóbabot hogyan változtatják át csokoládévá. A vetítés után hozzáláthattunk a látogatás várva várt, legizgalmasabb részéhez: a csokoládék kóstolásához, lemeózásához (mindenki annyit ehetett, amennyit akart, ill. a szeme megkívánt, ez benne volta a belépő árában 12.40 E).

 Azonban a látogatóknak éberen kellett kóstolni mivel egyik másik csoki rettentő keserű volt és nem mindenkinek nyerte el a tetszését. A gyárlátogatás végeztével szabad program következett a gyár melletti ehető állatkertben, hol a gyönyörű panoráma megtekintése mellett az állatok simogatása is egy választható program volt. A visszaindulás előtt pedig játékos feladatok végrehajtása következett. Akiknek volt saját kitalált feladatuk azok pizzát is nyerhettek.

A különböző nehézségű feladatokat ki könnyebben ki nehezebben vette, de egy valami biztos volt: Mindenki nagyon élvezte.

Ezután jutottunk el a kirándulás legrizikósabb pontjához, a hazaúthoz. A sok csokoládé és édesség ugyan is körmeccset játszott kirándulóink pocijában. Szerencsére, Katinak, a buszvezetőnek, kivel letegeződtünk, nem kellett extra munkát végeznie a busz takarításával. A hazaérkezés után azok akik pizzát nyertek  és akik még maradtak, jókedvűen örülve a sós élvezeteknek, elfogyasztották a kiránduláson nyert frissensült finomságokat. Nagy sikere volt a Diákönkormányzati kirándulásnak.

Remélhetőleg még nagyon sok ilyen kirándulás szervezését teszik nekünk lehetővé, ahol az iskola tanulói közelebb kerülhetnek egymáshoz, megismerhetik a körülöttük lévő világot, tanárait.

(Szerzők: Rába Gábor (13.A) és Gavanits Dávid (12.C))

Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.