Grazi tanulmányi kirándulás

Iskolánk hagyományos grazi kirándulása számos programot kínál diákjainknak.

Idén 15 osztály 142 diákja 3 busszal kerekedett fel és látogatta meg Ausztria második legnagyobb városát, mely a “Murmetropole” nevet is viseli a várost érintő Mura folyó után elnevezve. Megtekintettük a grazi repülőteret, a grazi belvárost és a nemzetközi őszi vásárt is.

Tanulóink kisebb csoportja az Antenne Steiermark zenei rádiót és a Kleine Zeitung napilap szerkesztőségét is felkereste és közvetlen közelről megtapasztalta, hogy a rádiós műsorvezetők tevékenysége nagyon feszített, szinte percnyi pontosságot megkövetelő, de rendkívül izgalmas és sokrétű munka.

Kirándulásunk célja, hogy lehetőség szerint minél többet mutassunk meg a szomszédos Ausztria és Stájerország életéből, ismerkedjünk Graz nevezetességeivel, repülőterével, őszi kiállításával és az elmaradhatatlan vidámparkkal.

A helyszínek megismerése nem csak közösen, de szabadidő során önállóan is lehetséges, ezért ösztönözzük a diákokat, hogy nézelődjenek, fényképezzenek, olvasgassanak, mindezt németül és angolul egyaránt.

Így mindenki felfedezhette, hogy milyen gyorsan lehetőség nyílik az iskolában tanultak alkalmazására az idegen nyelvi környezetben is.

A csoport kísérői Biácsi Hajnalka, Dala-Nagy Henrietta, Paukovits Éva, Sarus Tímea és Vécsey Zsolt tanárok voltak.

Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

Itt jártunk :

http://www.graz.at/

http://www.antenne.at/steiermark/

http://www.flughafen-graz.at/home.html

http://www.grazerherbstmesse.at/grazerherbstmesse.at/2017/de/

Eseménynaptár

Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.