Gólyaavató 2021

A tavalyi tanévben a pandémia miatt sajnos iskolánkban nem rendezhettük meg a hagyománnyá vált gólyaavatót, így már nagyon várták a diákok, hogy újra részesei lehessenek egy vidám hangulatú, közös délutánnak.

Már hetekkel előre eltervezték a Diákönkormányzat tagjai, hogy milyen feladatokkal fogják próbára tenni a gólyákat.

A gólyaavató reggelén már beöltözve kellett megjelenniük az iskolában, minden osztály a gólyapásztorok által, előre megadott témának megfelelően öltözött be, ki “csövesnek”, ki az Üvegtigris című film egy-egy karakterének.  Sok feladat várta a társaságot, melyek egy részét az avató előtti napokban kellett előkészíteniük.  Ilyen volt például a jelmez beszerzése, valamit  egy koreográfia betanulása zenére, az adott osztály számára megadott témának megfelelően, a délután folyamán táncra perdültek az apácák, de megjelent a MÁV csapata is.

A jól megszervezett előkészítésének köszönhetően -  a feladatok rendkívül jó  hangulatot teremtettek mind a nézők, mind a szereplők számára, lehetővé tették, hogy a fiatal gólyák jól érezhessék magukat a bőrükben.

A feladatok között volt például- aláírás gyűjtés a szombathelyi Fő téren, mikulásruhában a „Legyen szeptemberben is Mikulás!” című petícióhoz, melyre közel 200 aláírást sikerült gyűjteniük a feladatra- benevezett diákoknak.

A fiatal gólyáknak- QR kódókat is kellett keresniük - a Csónakázó tó partján - zölddel jelzett útvonalon.

A jó hangulatot tovább fokozták-  a zenés-táncos produkciók, a héliumos lufival való éneklés, a " fűnyírás" az udvaron, egy papírvágó  olló segítségével, a lufi borotválás, "fény gyűjtés" az alagsorban, a  “kevesebb láb a földön” című verseny, valamint a  kötél húzás és a fehér lisztben-  gumi cukor keresése stb…  

Az avatási ceremónia zárásaként a gólyák letették az esküt és ezzel hivatalosan is gépiparis diákokkà váltak.

Az avató után a zsűri értékeléséből kiderült a végeredmény. Szoros, nemes küzdelemben a 9. B. Osztály csapata győzedelmeskedett, ezen a vidám hangulatú délutánon.

Ezúton is köszönjük Mindenkinek a részvételt, a Diákönkormányzat tagjainak a programok megszervezését, mellyel ismét  megmutatták,milyen a gépiparis diàkélet.

Peresznyàkné Zsoldos Csilla

DÖK patronàló tanár

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.