Güssingi tanulmányi kirándulás és színházlátogatás

Iskolánk 38 tanulója vett részt 2017.09.22-én, pénteken a güssingi színház „Don Quijote” című előadásán és a többi, az iskola tanárai által által szervezett programon.

Indulás után 20 perccel már a bildeini határélményparkban sétáltunk, megtekintettük az egykori vasfüggönyt röviden bemutató tanösvényt és röviden tisztáztuk a határok jelentőségét ma és 30-40 évvel ezelőtt.

A güssingi „amatőr” színháznak köszönhetően az elmúlt években már olyan világhírű produkciók feldolgozását láthattuk, mint pl. a „Jesus Christus Superstar”, vagy az „Evita”. A mostani előadás német nyelven ment, diákjainknak a darab megtekintése után összefoglaltuk a történetet. A magas színvonalú műhöz kiváló zenei kíséret járult, bár a 2 órás szünet nélküli előadás próbára tette diák és tanár türelmét egyaránt.

Az előadás után a güssingi várlátogatás következett, ahonnan gyönyörű kilátás nyílott a környékre, ezért azonban 20 perces gyalogtúrával kellett megbirkózni.

Utazásunk az oberwarti EO shopping centerben folytatódott, ahol a kulturális élményeket mindenki a shoppingolás élményével egészíthette ki.

A képek tanúsága szerint diákjaink jól érezték magukat, nem csak a kellemes őszi időjárásnak, hanem főként a programoknak köszönhetően.

2018-ban a Saturday Night fever című világhírű musical kerül a programba, amit a változatosság kedvéért angolul adnak elő.

 

Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg.

Az utazás programjai az alábbi weboldalakon tekinthetők meg.

http://www.musicalguessing.com/lamancha/index.html

http://bildein.at/_uploads/_files/Infomappe.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=tbjMJWB6QGQ

http://www.eoeo.at/

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.