Március 15 - rendhagyó programok az iskolában

Az idei március 15-i megemlélezésünk keretében a Gépipariba érkezett a múzeumpedagógia. Március 14-én a tanulók az iskola falain belül lehettek részesei az eseményeknek.

Két ónfigura készítő érkezett hozzánk, akik felelevenítik az 1848-as csaták történetét.
Az iskola kisbuszával Ácsról (Komárom melletti kis település) egy az ácsi csatát modellező terepasztalt szállítottunk Szombathelyre. Ennek segítségével az amatőr hadtörténésznek is beillő készítő Kovács Géza mesélt a diákjainknak meséljen a diákjainknak a Komárom környéki hadi eseményekről, a korabeli harcmodorról, fegyverekről, egyenruhákról, s mindenről, ami az 1848-49-es eseményekkel kapcsolatos.

Varga András pedig az udvaron felállított öntőműhelyben az ónkatona öntést mutatta meg a tanulóknak, illetve az érdeklődők kipróbálhatják az ónkatona öntés rejtelmeit. Nem csak katonmákat, hanem korabeli címereket plakettek is lehetett önteni. Ki-ki ízlése szerint válazthatott.

Az események szervezését az iskola humán munkaközössége végezte, folytatva a tavaly október 23-án megkezdett sorozatot. (Az akkori eseményekről itt olvashat bővebben). Úgy gondoljuk hogy a tanulók érdeklődését sokkal jobban felkeltik azok a megemlékezések, melynek aktív részesei lehetnek. Illetve örülünk, hogy egy műszaki képzést folytató iskolában is lehet helye az ilyen megemlékezésnek és a tanulók részéről is poztitív visszajelzések érkeznek.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.