Egykori diákunk járt nálunk…

Iskolánk egykori diákja, Gérnyi Martin, Dala-Nagy Henrietta tanárnő kérésére 2020. január 15-én egy rendhagyó német óra keretében mesélt a gépész tanulóknak a szakma fontosságáról, a továbbtanulási lehetőségekről, a munka világáról itthon és külföldön.

Látogatásával a jelenlegi diákjaink pályaválasztását igyekezett segíteni tapasztalatai révén.

Martin tanulmányait 2016-ban kezdte az ELTE Savaria Egyetemi Központ duális gépészmérnöki szakán és az elsők között abszolvált. Tanulmányai során 3 cégnél töltötte gyakorlatát és végül a BPW-Hungária Kft.-nél helyezkedett el konstruktőrként. Imádja munkáját, lelkesedéssel számolt be eddigi munkatapasztalatairól. Hangsúlyozta a német nyelv fontosságát, amit napi szinten gyakorol, mivel a német anyavállalat mérnökeivel nap mint nap munkakapcsolatban van.  Fontosnak tartja, hogy német munkatársait az anyanyelvükön szólítsa meg, mivel számukra ez a közös munka során használt elsődleges nyelv, a műszaki szaknyelvet is beleértve.

Tanulóink kérdéseket tettek fel Martinnak az egyetemi diákélettel és a munkájával kapcsolatban. Bátorította a 11. és 13. évfolyamos tanulókat, hogy minél előbb szerezzenek használható idegennyelv-tudást, és akkor mérnökként kinyílik előttük a világ, és anyagilag is megbecsülést kapnak.

Martin tanácsa a jövőbeli gépészeinknek: „Sei mutig und habe keine Angst davor!”

Dala-Nagy Henrietta

német nyelvtanár

 

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.