Az Opera Nagykövete a Gépipariban

Intézményünk vendége volt 2019. december 14-én, szombaton, Szebenyi Etelka, a Magyar Állami Operaház ügyelője.

Iskolánk már öt éve részt vesz az Operaház által szervezett, Operakaland nevű programsorozaton, amelynek során 50 tanuló évről évre részt vesz Budapesten, az Erkel Színházban szervezett Operaelőadásokon. Idén ősszel Erkel Ferenc „Hunyadi László” című operáját láttuk. A program folytatása az Opera Nagykövetei Program, melynek során művészek és színházi dolgozók látogatnak el az iskolákba, hogy népszerűsítsék a műfajt.

Korábbi években járt már az Opera nagyköveteként a Gépipariban operaénekes és balettművész is. Ennek a programnak a keretében hívtuk meg az ősszel látott Erkel darab ügyelőjét, Szebenyi Etelkát. Tartalmas és érdekes előadás keretei közt ismerkedhettünk meg a kulisszák mögötti világgal. Tanulóink érdeklődve hallgatták a "nagykövet" előadását, aki az összejövetel végén a tanulók kérdéseire is szívesen válaszolt. Reméljük, hogy rendezvényünk hozzájárult a színházi kultúra népszerűsítéséhez, és sok gépész és informatikus diák tart velünk jövőre is az Operába.

Bogáth Péter, az Operakaland szervezőtanára

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Eseménynaptár

Június 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.