Síelés és snowboardozás a Gépiparival

Az oktatás nem érhet véget a tanterem ajtajában, ezért diákjaink látóterét bővítendő, külföldi utazásokat és a sítáborokat kínálunk tanulóinknak.

Iskolánkban nagy hagyományai vannak a téli sportoknak. Az első sítáborunk 2005-ben volt és azóta szinte megszakítás nélkül szervezünk kezdő és haladó sítáborokat, 2008 óta már minden évben.

Az idén sem volt másként, síszezonunk most is a kezdő táborral kezdődött, amely 3 napos és különlegessége, hogy ingázó, azaz minden nap hazajöttünk. A tábor során kis csoportokban oktattuk a diákokat. Síelés és snowboard között lehetett választani, oktatóink osztrák tapasztalatokkal és végzettséggel rendelkeznek. Szinte minden diák eljut olyan szintre, hogy önállóan is síelhet a 3 nap elteltével.

A tábor követte az iskola ritmusát, azaz minden nap 7.30-kor indulunk, ami egybeesett az első óra kezdetével. Minden évben színesíti a programot, hogy rövid bevásárlásokra megállunk több alkalommal is Oberwartban, ezzel is az idegen nyelvek fontosságát, hasznosságát szeretnénk kiemelni.

A kezdő tábor a közeli Stájerországba vitte diákjainkat. Wenigzell, Strallegg és Hauereck St. Kathrein volt az úticél, ahol minden kívánságunkat teljesítik és az sem mellékes, hogy magyar sípályák árszínvonalánál is kedvezőbb árat kapunk.

Diákjaink biztonsága számunkra a legfontosabb és idén is sérülésmentes kezdő táborunk volt, eltekintve egy kisebb horzsolástól.

Az Antenne Steiermark Schulskitag Ausztria legnagyobb diáksport-rendezvénye és 2011 óta a Gépipari diákjai is részesei ennek. Szánkózás, síelés és felhőtlen szórakozás, ez történt 2017. március 3-án is. Kiváló kapcsolatainknak köszönhetően osztrák iskolai csoportként kezelik iskolánkat, minden ezt megillető kedvezményt beleértve. Önköltségi áron kapunk egy csomagárat, ami tartalmazz az utazást, étkezést és pályarendszer (120 km sípálya) felvonóinak használatát.

Ausztria egyik leghosszabb szánkópályája - 7 km - várta a vállalkozó szellemű diákokat és páratlan élményben lehetett részük karnyújtásnyira a Dachstein gleccsertől és kétezer méter magas csúcsoktól. Ausztriában legendás a schladmingi sportrégió, már több sí-világbajnokságnak is helyt adott.

Az sem mellékes, hogy Schladmingban olyan infrastruktúrát és szervezettséget ismerhet meg a diák, páratlan természeti környezetben, amit Ausztriában is a legjobbak között emlegetnek.

Az idén még hátra van a fő attrakció, amikor is egy 5 napos túra keretében Mölltal sírégió pályáin (Mölltal gleccser, Mallnitz Ankogel, stb.) fogunk síelni április 1 (ez nem tréfa) és április 5 között.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.