Határtalanul! - Vajdasági magyarok a Gépipariban

Osztályommal az idén is pályáztam a határtalan programra. Az előző évben erdélyi testvériskolával valósítottunk meg közös programot, e tanévben partneriskolánk Szabadkáról az Ivan Sarić Műszaki Iskola lett.

A nyertes projektünk első részeként testvériskolánk pedagógusait és diákjait fogadtuk iskolánkban október 24-én. Megérkezésükkor Kovács Péter igazgató úr köszöntötte a csoportot, majd miután kölcsönösen bemutatkoztunk egymásnak, körbejártuk, megmutattuk iskolánkat. A tanműhelyben CAD-CAM rajzoló programot, tanulóink munkáit tekintették meg, majd Németh Szabolcs tanár úr vezetésével robotika bemutatón vettek részt.

A délelőtt során a diákok kosár-, és focimeccset vívtak egymással, a projektben részt vevő László Rita tanárnő irányításával játékos vetélkedőn mérték össze erejüket, illetve közös tánctanulással töltötték idejüket.

Szombathely nevezetességeit a két iskola tanulói együtt fedezték fel, diákjaim ismertették a látnivalókról szóló tudnivalókat. Iskolánkból indulva megálltunk a Weöres Sándor szobornál, ahol kedvenc versek is elhangzottak. Továbbhaladva a Romkert sétány mellett városunk történetét is meghallgathatta röviden a csoport. Ezután természetesen a Székesegyház, Szily püspök szobrával következett, majd az Iseum, a Neológ Zsinagóga és a Fő tér történelmünket idéző szobrai, műemlékei keltették fel vendégeink érdeklődését. Izgatottan keresték a vajdasági gyerekek a város maketten az eddig látott épületeket, a Perint patakot és rácsodálkoztak a QR kód segítségével mobilon elérhető információra.

A napot a Csónakázó tó körüli sétával zártuk, majd elbúcsúztunk az áprilisi szabadkai találkozás, projektünk folytatása reményében.

Geröly Péter

projektvezető osztályfőnök

Eseménynaptár

Január 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.