„A LEGO ROBOT világa”

Az Európai Szakképzési Hét keretén belül került megrendezésre a "A LEGO ROBOT világa" című előadás.

A Gépipariban ROBOTIKA szakkör működik, ahol a diákok tanári támogatással kipróbálhatják magukat az adott területen, emellett projekteket valósítanak meg, illetve versenyeken vesznek részt.

Az október 16-i rendezvényen a hallgatók bepillantást kaphattak a robotikáról, a robotok álltalános jellemzőiről azok csoportosításáról, valamint a történetükről is. Elhangzottak többek között a robotvezérlések típusai, a kezdetektől a mesterséges intelligenciával ellátott robotokig. Ismertetésre kerültek a mesterséges intelligencia és a robotika fejlesztési és felhasználási területei. Összefoglalót kaphattak az érdeklődők a Lego Mindstorms EV3 robotok felépítéséről és programozásáról.

Az előadás második felében a több versenyen már szép eredményt elért két hallgatónk, Doma Dániel és Székely Zoltán (13.C osztályos tanulók) és a robotika szakkör vezetője, Németh Szabolcs tanárúr osztották meg élményeiket a WRO-ról (World Robot Olympiad), és elmondták egyéb szakmai rendezvényeken szerzett tapasztalataikat is. Bemutatásra kerültek a robotika szakkör keretein belül eddig épített számos robotunk, azok főbb építési és programozási hátterei is. A rendezvény végén a résztvevők több összeépített robotot is kipróbálhattak.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.