„A LEGO ROBOT világa”

Az Európai Szakképzési Hét keretén belül került megrendezésre a "A LEGO ROBOT világa" című előadás.

A Gépipariban ROBOTIKA szakkör működik, ahol a diákok tanári támogatással kipróbálhatják magukat az adott területen, emellett projekteket valósítanak meg, illetve versenyeken vesznek részt.

Az október 16-i rendezvényen a hallgatók bepillantást kaphattak a robotikáról, a robotok álltalános jellemzőiről azok csoportosításáról, valamint a történetükről is. Elhangzottak többek között a robotvezérlések típusai, a kezdetektől a mesterséges intelligenciával ellátott robotokig. Ismertetésre kerültek a mesterséges intelligencia és a robotika fejlesztési és felhasználási területei. Összefoglalót kaphattak az érdeklődők a Lego Mindstorms EV3 robotok felépítéséről és programozásáról.

Az előadás második felében a több versenyen már szép eredményt elért két hallgatónk, Doma Dániel és Székely Zoltán (13.C osztályos tanulók) és a robotika szakkör vezetője, Németh Szabolcs tanárúr osztották meg élményeiket a WRO-ról (World Robot Olympiad), és elmondták egyéb szakmai rendezvényeken szerzett tapasztalataikat is. Bemutatásra kerültek a robotika szakkör keretein belül eddig épített számos robotunk, azok főbb építési és programozási hátterei is. A rendezvény végén a résztvevők több összeépített robotot is kipróbálhattak.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Eseménynaptár

Augusztus 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.