Operakaland 2019

Iskolánkban, már-már hagyomány, hogy az ősz folyamán elutazunk Budapestre, az „Operakaland” című rendezvényre.

Idén, már ötödik alkalommal, október 11-én, az érdeklődő tanulók és kísérőik ismét útra keltek. Most is 50 tanuló és 4 pedagógus (Kiss Éva, Samu Sándor, Molnár Zoltán és Bogáth Péter) utazott el az Erkel Színházba, ahol Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját tekintettük meg 3 felvonásban. A kiránduláson iskolánk minden évfolyama képviseltette magát. A felsőbb évesek már sokadik alkalommal élvezték az előadást, nyugodtan mondhatjuk, hogy Ők mára már operabarátokká váltak. Az alsóbb évesek közt is sokakat varázsolt el az opera világa. Az operaelőadás során többünket elbűvölt a rengeteg szereplő lenyűgöző előadása, a zenekar kiváló játéka, a csodás díszletek és a nyalka jelmezek.

Az operaélményeket követően, az őszi napsütésben, egy rövid körsétát tettünk a Fiumei úti sírkertben, ahol jeles történelmi személyiségek és hírességek síremlékét látogattuk meg. Többek között Batthyány Lajosra, Kossuth Lajosra, Deák Ferencre és Ganz Ábrahámra is emlékeztek a tanulók, Samu Sándor tanárúr segítségével. Sétánk során természetesen egy főhajtásra megálltunk Erkel Ferenc sírjánál is.

Tartalmas kirándulásunk sikeréhez hozzájárultak érdeklődő tanulóink is a kulturált magatartásukkal. Remélhetőleg jövőre is részesülhetünk a Magyar Állami Operaház által teremtett gyönyörű élményekben, és minél több Gépiparis diák kerül közelebb a műfajhoz, és válik majd valódi operabaráttá.

Bogáth Péter, a kirándulás főszervezője

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.