Te Szedd akció 2019

A 2019. március 18. és 24. között meghirdetett „Te Szedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű rendezvényen 56 diákkal vettünk tevékenyen részt.

Bár iskolánk a város közepén van, az iskola melletti parkban, valamint a Gyöngyös patak partján nap mint nap tapasztaljuk, hogy környezetünk tisztaságára nem mindenkinek van egyformán igénye.

Örömmel csatlakoztunk az akcióhoz. Tanulóink 14-20 évesek, így célunk nem csupán a szemét eltüntetése, hanem egy kicsit a szemlélet formálása is volt. Az ilyen események kiválóan alkalmasak arra, hogy növeljük diákjaink érzékenységét a természet és annak védelme iránt, aminek fontos része a hulladék szelektív gyűjtése, környezetünk tisztán tartása.

Hétfőn és csütörtökön, két csoportban, két helyszínen gyűjtöttük az utcán, patakparton, városi terek bokraiban felgyülemlett hulladékot. Mindkét csapat jókedvvel, szorgalmasan dolgozott, pedig lett volna mitől elkeseredni. Elsősorban papír és műanyag szemétre számítottunk, de nagyon sok, számunkra érthetetlennek tűnő hulladékkal találkoztunk. Amire volt módunk pl. üvegek, azokat a szelektív gyűjtőkbe vittük, a többit zsákokba gyűjtöttük. Viszonylag nagy területet jártunk be, s bizony sokszor megküzdöttünk a néhol sűrű növényzet közé szorult szeméttel. Összesen 37 nagy zsák szemetet gyűjtöttünk össze, s jutattuk el a megfelelő gyűjtőkhöz. Kellemes tavaszias napsütés, a jó hangulatú közös munka jellemezte mindkét délutánt.

Vincze Anita tanárnő

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.