Idegen nyelvi vetélkedő általános iskolások számára

2019. március 20-án hetedszer került megrendezésre az általános iskolások számára szervezett idegen nyelvi vetélkedő a Gépipari Szakgimnáziumban.

Az eseményen kilenc általános iskola képviseltette magát 4 fős csapatokkal, amely hetedik osztályos diákokból állt. Az általános iskolás tanulók felkészítő tanáraikkal együtt vehettek részt a kiváló hangulatban eltöltött idegen nyelvi eseményen.

A vetélkedőn angol és német nyelvű feladatok szerepeltek vegyesen, amelyek megoldásához a nyelvtudáson túl szükség volt jó logikára, gyorsaságra, s IKT ismeretekre is. A feladatokat a Gépipari Szakgimnázium idegen nyelvi munkaközösségének tagjai készítették az előző évek során szerzett tapasztalatok és a modern kor elvárásai alapján, természetesen a rendelkezésre álló technikai háttér felhasználásával.

A vetélkedőt kiélezett küzdelemben a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola nyerte, második a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata lett, harmadik helyen pedig a Dési Huber István Általános Iskola csapata végzett.

A helyezettek az iskolánk által szervezett idegen nyelvi kirándulásokon vehetnek részt (Güssing, Graz és Bécs) kísérőtanáraikkal. A hagyományokhoz híven senki nem távozott üres kézzel, hiszen az élményeken túl egy apró figyelmesség mindenkinek jutott.

Mind a résztvevők, mind pedig a szervezők izgatottan várják a folytatást, amely 2020 márciusában kerül majd megrendezésre ugyanitt, a Gépipari Szakgimnáziumban.

A szervezők köszönik az „Esélyt a Gépiparisoknak Alapítvány” támogatását.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Eseménynaptár

Június 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Következő események

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.