Március 15-i ünnepség – „színház a Gépipariban”

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján ünnepi műsorral emlékeztünk meg történelmünk egyik legnagyobb eseményéről, hőseiről.

Tehetséges, rátermett tanulóinkból verbuválódott egy lelkes színtársulat (Paukovits Éva és Ungerné Kelemen Ildikó tanárnők vezetésével és profi rendezésében), amely előadásával visszarepítette közönségét, az iskola diákjait a 19. századba: egy újabb „unalmas” ünnepségre készülődő osztály tagjait – tulajdonképpen önmagukat – alakítva „időutazás” keretében a márciusi ifjak bőrébe bújtak, és felidézték a nagy nap legjelentősebb történéseit.

A méltó ünneplésen túl a produkció célja az is volt, hogy tükröt tartson a diákok elé, és ráébressze őket arra, hogy azok a fiatalok akkor ugyanúgy vágyakoztak, elégedetlenkedtek, küzdöttek, mint ők ma, csak a történelmi helyzet volt más. Mindemellett fontosnak tartottuk, hogy iskolánk tanulói számára alkalom nyíljon tehetségük megmutatására társaik előtt, ezért bevontuk őket a szövegírásba, a szöveges részeket általuk összeállított vetített kép illusztrálta, de a táncbetétek és a zenei anyag szerkesztése, valamint a koreográfia is őket dicséri. Ezzel a projektmunkával a fiatal generáció igényeihez igazodó, kreativitásukra építő, impulzív, ingergazdag előadást igyekeztünk létrehozni, amelynek révén közreműködőként és nézőként is közelebb kerülhettek a történelem nagy pillanataihoz, azonosulhattak annak szereplőivel, továbbá ismét bizonyíthattuk, hogy iskolánk műszaki pályára készülő diákjai között szép számmal akadnak olyanok, akik fogékonyak a humán területek iránt, akár művészi tevékenységbe is bevonhatók.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.