Bázisiskola – Vécsey Zsolt: Online alkalmazások az idegen nyelv oktatásában

Bázisintézményi idei első programunkon Vécsey Zsolt angol-német szakos kollégánk tartott műhelyfoglalkozást idegen nyelv szakos általános és középiskolai tanároknak.

A műhelymunkán a kollégák a számítógépek használatával gyakorlatban is kipróbálhatták a nyelvtanítás során hatékonyan használható IKT alkalmazásokat, amelyek segítségével növelhető a tanulók motivációja és nyelvi kifejezőkészsége is. A tartalmas programon a résztvevők megismerkedtek egy feladattervező oldallal, a visszajelzésre alkalmas, ill. véleménykérésre és számonkérésre használt rendszerekkel. Bepillantást nyerhettek abba is, hogyan lehet szöveg képi megjelenítését segítő videós alkalmazással pillanatok alatt rövid videót készíteni. A kollégák elismerően nyilatkoztak a foglalkozás végén, nagyon hasznosnak és hiánypótlónak találták a kapott információkat. Jó páran közülük újabb lendületet kapva, számos ötlettel térhettek haza, amelyeket majd a mindennapi munkájuk során ki is próbálnak.

Eseménynaptár

Június 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bázisintézmény programok

Az "Oktatási Hivatal Bázisintézménye"-ként az idei tanévben is számos érdekes programmal várjuk kedves vendégeinket iskolánkban! Részvételi szándékukat, illetve jelentkezésüket a különböző rendezvényeinkre ezen az űrlapon tudják megtenni.

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.